Mirëserdhet ne faqen e KLINIKES ALBRUS

Orari : Nga e Hena ne te Shtune - 08:00 me 21:00
  Cel : +355 (0) 69 61 13 885

PTERIGIUM – Cipa e syrit

  • PTERIGIUM – Cipa e syrit

Archivo:Pterygium Slitlamp.jpg

PTERIGIUM – (Cipa e syrit) Trashja e konjunktives dhe rritja e saj mbi korne (xhamin e syrit). Kryesisht formohet nga pjesa e brendshme e syrit.

Faktoret qe sjellin formimin e saj jane te shumellojshem: rrezet ultraviolete, sindroma e syrit te thate, pluhuri etj. Nese nuk eleminohet shkaktari, pterigumi progreson ne menure te ngadalte dhe mund te shkoje deri afer qendres se kornese e te mbuloje beben e syrit duke penguar shikimin (si ne figure).

Heqja e pterigiumit behet vetem ne menyre kirurgjikale. Egzistojne disa menyra kirurgjikale per heqjen e pterigiumit (video).

 

Teksti u redaktua nga dr. Edmond Isufaj dhe dr. Besa Isufaj.