Mirëserdhet ne faqen e KLINIKES ALBRUS

Orari : Nga e Hena ne te Shtune - 08:00 me 21:00
  Cel : +355 (0) 69 61 13 885

Njollat Bitot ( Bitot’s spots )

Njollat Bitot jane depozita keratine ne konjunktive ne forme trekendeshi apo te parregullt (figurat). Mjeku francez Bitot per here te pare i pershkroi ato ne vitin 1863.

bitot spot 2

Shkaku kryesor i formimit te tyre eshte pamjaftueshmeria e vitamines A dhe sindroma e syrit te thate. Mjekimi behet me lubrifikante, vitamin A, dhe betakarotine.

bitot spot 1

Teksti u redaktua nga dr. Edmond Isufaj dhe dr. Besa Isufaj.