Mirëserdhet ne faqen e KLINIKES ALBRUS

Orari : Nga e Hena ne te Shtune - 08:00 me 21:00
  Cel : +355 (0) 69 61 13 885

Sherbimet

Sherbimet qe ofron klinika jone

Diagnoze Precize

Rendesia e Diagnostikimit te syrit

Ekzaminimet periodike te syrit jane nje pjese e rendesishme e kujdesit shendetesor. Syri  vazhdon te ndryshoje pergjate jetes sone, por keto ndryshime mund te ndodhin avash.  Ndonjere edhe problemet me serioze te syrit mund te mos dallohen derisa cojne ne deme te pakthyeshme. Ne menyre qe te parandalohen problemet e shikimit eshte e udhes qe te kryeni vizita here pas here tek mjeku. Diagnozat periodike dhe trajtimet e syrit jane te rendesishme per te pasur nje shikim te rregullt dhe nje sy te shendetshem.

 Nese mbani syze optike apo lente eshte e keshillueshme te kryeni vizite 1 here ne vit. Nese ndodheni nen kushte specifike mjeksore si diabet apo keni pasur nje histori ne familje me nje nga problemet e syrit eshte e nevojshme kontrolli me i shpeshte .

Procedura e diagnostikimit

Ekzaminimi i syrit do te konsistoje ne nje numer testesh  per vleresimin e shikimit dhe kontrollin per semundje te syrit. Secili test eshte i rendesishem pasi e lejon doktorin te beje vleresime mbi gjendjen e syrit tuaj. Gjate vizites, doktori do te vleresoje gjendjen e brendshme dhe te jashtme te syrit.

Diagnoza e plote e syrit zgjat 45 min – 60 min. Ne menyre qe te kemi nje pamje optimale te retines, perdorim  eye drops per zgjerimin e bebes se syrit. Keto pika mund t’iu djegin ne fillim dhe mund t’iu turbullojne shikimin  per disa ore, ndaj iu keshillojme qe te vini i shoqeruar nga ndonje i aferm i juaj.Nese keni probleme si: glaukoma, katarakts apo semundje te retines do t’iu duhet te riktheheni per nje kontroll special.

Jemi te sigurte qe do te mbeteni mese te kenaqur te shoqeruar nga teknologjia me bashkekohore dhe stafi jone profesional.

Kirurgjia Syrit

Korigjimi i shikimit me Laser

Korigjimi i shikimit me ane te metodes laser ofron nje alternative te perdorimit te syzeve dhe lenteve te kontaktit. Kjo vlen per te gjithe ato qe ajne miop, hipermetrop apo vuajne nga astigatizmi. I kontrolluar nga nje kompjuter, laseri eshte nje mjet jashtezakonisht i sakte qe mjeku e perdor per riformimin e kornese. Rezultatatet  e ekzaminimit te syrit futen ne kompjuter, i cili me pas kalkulon thellesin e sakte  and pattern of tissue to be removed.

Photorefractive keratectomy (PRK) perdor laser per te hequr shtresa ultra te holla te indeve nga kornea. Gjate trajtimit PRK  shtresa e siperfaqes se kornese (epithelium) hiqet butesisht nepermjet laser excimer. LASIK kombinon perdorimin e nje instrumenti te vecante te njohur si mikrokeratom per te krijuar nje “perplasje” te indeve korneal. Lazeri perdoret me pas nejsoj si tek PRK. Pasi eshte kryer trajtimi lazer, “perplasja” korneale zevendesohet dhe vepron si nje lente kontakti.

PRK i ofron pacienteve nje opsion te shkelqyer per te arritur korigjimin e deshiruar te syrit, por sherimi i shikimit vonohet pak derisa shtresa e siperfaqe se kornes te rigjenerohet. LASIK perfshin me pak siklet fillestar dhe i lejon pacientet te shohin me shpejt pas operacionit, por te dyja si LASIK dhe PRK kane te njejtin rezultat ne fund.

Per te kryer kete operacion pacientet duhet te jen mbi 18 vjec, nuk kane nje semundje te kornese.

Lente Kontakti

Zgjedhja e lenteve dhe e skeletit te syzeve eshte nje zgejdhje teper personale. Nje varietet mundesish ju ofrohen nga klinika jone qe i pershtaten jo vetem nevojes mjeksore, por gjithashtu dhe preferences suaj te modes. Me te gjitha keto opsione zgjedhja behet e veshtire pa pasur keshillimin e duhur. Klinika jone Albrus e ben zgjedhjen tuaj me te lehte.

Syzet Optike

Dizajni, materiali dhe trajtimi jane 3 komponentet qe perbejne nje recete per nje pale syze. Eshte e rendesishme te zgjedhesh kombinimin e duhur te ketyre elementeve ne perputhje me nevojen tuaj te shikimit. Gjate perzgjedhjes, stafi i Albrus do te beje sugjerimet e tij duke marre ne konsiderate mbajtjen ne kohe afatgjate te syzeve, sigurimin e komfortit dhe stilin.

 Xhami Optik

Perzgjedhja e xhamit te duhur optik varet nga nevoja qe ka individi duke filluar nga single vision lenses e deri tek lentet progresive. Jemi te lumtur t’iu ndihmojme per te zgjedhur ate qe me se shumti ju pershtate.

Skeleti i Syzeve

Tek sa zgjedh skeletin per syzet e tua duhet patur parasysh qe forma dhe madhesia e tyre duhet te nxjerre ne pah ngjyren e syve dhe te pershtatet mire me formen e fytyres. Disa njerez kane nevoje me shume se per nje pale syze, si psh nje pale per perdorim te perditshem dhe nje pale per aktivitet te tjera. Te pasurit stile te ndryshme te skeleteve e ben kete proces akoma dhe me atraktiv.

Syzet e diellit

Syzet e diellit mbrojne shikimin tuaj nga rrezatimi i demshem ultraviolet i cili eshte prezent dhe ne ditet me re. Syzet cilesore mundesojne mbrojtjen 100% te ketyre rrezeve te demshme dhe reduktojne ndjeshem problemet e shikimit si katarats dhe demtimet e retines.

Nepermjet lenteve te polarizuara do vereni qe ngjyrat jane me te thella, me te pasura, me te theksuara dhe detajet jane me te paster e te dallueshem. Keto lente ndihmojne ne reduktimin e picerrimit te syrit e cila çon ne lodhje te tij.

Anti-Reflective Lenses

Wearers of prescription glasses and sunglasses commonly encounter annoying glare and reflections caused by light bouncing off their lenses. This glare makes it more difficult to see, especially at night. Anti-reflective lenses reduce these reflections allowing more light to pass through to your eyes.

All lens surfaces naturally reflect light and this reflection can prevent between seven to 14 percent of the light needed for optimal vision. Wearing non-AR lenses is like trying to read a book in a dimly lit room. Since AR lenses allow more light to reach your eyes by reducing reflections, it’s like turning up the lights in a room, making it easier to see.

Lenses and frames are a very necessary and personal choice. Family Eye Clinic in Ellensburg, Washington has the experience to guide you toward eyewear selections that are comfortable and that work to complement your face.