NJE SHIKIM ME I MIRE PER NJE JETE ME TE MIRE

 
 
 
 

Perdorimi i energjise plazma ne oftalmologji.

 

Distrofia e retines e moshes - AMD (Degjenerimi senil i makules).

Glaukoma dhe keratokonusi.

 

Plastike duke perdorur energjine plazma.

 

Heqja e IOL te dislokuar dhe zevendesimi i saj me Iris Clow IOL Artisan te fiksuar pas irisit.

 

Fromimi i pupules ne nje sy artifakik me ane te Fugo Plasma Blade.

Fakoemulsifikimi i kataraktes se forte me parametra te ulta vakumi (120).

 

Video per lentet e kontaktit te forta marre nga AAO ( ne gjuhen angleze).

 

ANATOMIA E SYRIT -Trupi qelqor- Nga Jan G F Worst.

Heqja e nje lenteje te dislokuar shume kohe pas operacionit dhe imlantimi i lentes Iris clow me nje menyre te vecante fiksimi ne periferine e irisit qe eshte me pak e levizshme.

 

 

 
      Pergatitur nga dr. Edmond Isufaj